Quijote Arenan irabazi du Bidasoak

2016/05/08

CIUDAD REAL: Villamarín, Herrero, Díaz, Espino (4), Fernández (1), De la Cruz, Candeleda (5), Serrano, Vidal (5), Sánchez (3), Rodríguez, Negrete (3), Díaz (2), Torres, Vázquez (4), Granados (2).

BIDASOA: Dejanovic, Zubiria, Cavero, Vázquez, Martínez (1), Crowley (4), Beltza, Portero (5), Villar, Odriozola (3), Muiña (11), Bezbradica (1), Mouriño, Davidovic (3), Azkue (2).

MARKAGAILUAs: 2-2, 7-6, 11-8, 12-12, 15-14, 16-17 (atsedenaldia); 18-19, 21-20, 23-22, 25-25, 27-28, 29-30.

Ligako azken hiru neurketa gogorretan lehena irabazi du Bidasoa-Irunek. Hortaz, irundarren esku jarraitzen du play off-a antolatzeko aukerak. Ciudad Real hiriko Quijote Arena pabiloi ikusgarrian aritu zen Bidasoa larunbatean, igoera fasera sailkatzeko lehian garaipena behar zuen arerioaren kontra. Asko zegoen jokoan, eta norgehiagoka parekatua izan zen, espero zitekeen moduan. Lehen zatian bidasoarrak estutzen asmatu zuen Ciudad Realek, eta hiruko abantaila ere lortu zuen, hamabosgarren minutuan (11-8). Amaiera hobea izan zuen, ordea, Fernando Bolearen taldeak. Markagailuan abantaila lortuta hartu zuen aldagelarako bidea (16-17).

Antzeko ibilbidea izan zuen bigarren zatiak. Ciudad Realek hiru goleko errenta lortu zuen hamar minutuko epean (23-20). Momentu larria izan zen Bidasoarentzat, baina erreakziorako ahalmena erakutsi zuen. Norgehiagoka amaitzeko hamar minutu falta zirela, 26-26koa irudikatu zuen markagailuak. Neurketako boladarik onenean, 27-30era ihes egin zuen Irungo taldeak, 27.minutuan. Alabaina, etxeko taldeak ez zuen amore eman. Gogor estutu zuen amaieran, eta neurketa berdintzeko erasoa ere izan zuen. Ez zuen asmatu, eta Bidasoak eskuratu zituen bi puntuak. Abantaila horixe mantentzen du, hain zuzen, Palma del Riorekiko. Geratzen diren bi jardunaldietan eutsi beharko dio, play off-a Artalekun izan dadin.